Skor har länge varit en symbol för en kvinnas samhällsklass eller status. I mer modern tid har symboliken mellan klackskor och status försvagats något, men den finns kvar – i allra högsta grad. I texten följer de mest exklusiva högklackade skorna.

Ruby Slippers av Stuart Weitzman

Man blir inte helt förvånad av det höga priset, när man vet vad skon är gjord av. Banden är nämligen utsmyckade av flera sällsynta rubiner på 123 karat. De formgavs av den välkända skodesigner Stuart Weitzman och var tänkta att lanseras 2003. På grund av kriget dröjde dock detta, och de visades senare slutligen upp på Harrod’s i London. Pris: Strax över 10 miljoner kronor

Tanzanite Heels av Stuart Weitzman och Eddie Le Vian

Även den här modellen är tillverkad av Stuart Weitzman, dock i samarbete med en annan designer som specialiserar sig på smycken – Eddie Le Vian. Skon är gjord av silverläder och utsmyckad en sällsynt ädelsten som återfinns i Tanzania. Förutom det här smyckar även Kwiat-diamanter (595 karat) och diamanter (28 karat) ut skon.
Pris: Ca 16 miljoner kronor

Ruby Slippers av Harry Winston

Även om man kanske kunde tro att Stuart Weitzman även ligger bakom det här paret skor, är det faktiskt Harry Winston som har producerat dem. Det här är kanske det allra dyraste paret högklackade som finns i världen.
Med tusentals rubiner som har en sammanlagd karat på 1 350 och diamanter med en karat på 50 ovanpå det, är det inte svårt att förstå varför skon har det pris som det har. Att färdigställa dem tog två månader av i princip oavbrutet arbete. Den enda som har burit dessa skor är skådespelaren Judy Garland.
Pris: Strax över 24 miljoner kronor

Köpa skor på nätet

De mest extravaganta skorna på marknaden är det få som kan bära i vardagen. Utbudet är dock stort för de som vill ha snygga och bra skor. Daniel Mühlbach är en av de som driver företag inom skor. Footway är nu en av de största sedan köpet av Brandos och andra aktörer. För många är internet den naturliga vägen till skor och det blir allt fler märken och kunder för varje dag.