Ecco skor är välkända världen över för sin otroliga förmåga att kombinera still med komfort, design samt hållbarhet. Skorna är simpla men stilrena och älskade för bekvämligheten och priset som är rimligt trots kvalitén och den välbyggda designen. Ecco skor finns i många olika typer av modeller för olika tillfällen. Det som är gemensamt är ofta läder, bekvämlighet, den lite lyxiga känslan och stilren design. Det finns alltifrån sandaler till vandringsskor, vinterkängor och högklackat som du kan använda för att trippa runt på lyxiga tillställningar utan att få ont i fötterna. Utöver det finns det självklart modeller för honom och henne samt för barn.

Ecco skor – För alla tillfällen

Ecco är ett märke som producerar skor av modeller som passar året om. Varesig du behöver skor för solsemestern eller vandringen eller för att traska runt i skogen med hunden finns det en modell som passar just dig. Ecco skorna kommer ofta i många olika färger för att du ska kunna välja den som passar din stil och personlighet bäst och det finns alltifrån klassiska och stilfulla modeller till lekfulla och vågade. Var däremot noga med att du verkligen gillar de skor du väljer att köpa, för de kommer att hålla i många år framöver.

Ecco och ekologisk hållbarhet

Att vara medveten om sina produkters påverkan på människor, djur och natur i produktionskedjan är idag självklart. Bara det faktum att Ecco skorna har en lång hållbarhet innebär något positivt för miljön då slit och släng inte går att applicera på skor som kommer från detta företaget. Ecco strävar samtidigt konstant efter att minska de negativa påverkan av sin produktion för miljön och människorna som arbetar med att tillverka skorna. Genom att använda ny teknik och modernisera produktionen hoppas Ecco kunna minska sitt ekologiska fotavtryck.

Ecco och social hållbarhet

Ecco vet att materialet läder och produktionen samt framställningen av ett hanterbart material är en lång och riskfylld process då lädret till Eccos skor måste behandlas med kemikalier för att få fram rätt färg och textur. Ecco ser sig själva som gäster i länderna där skorna tillverkas och har sina egna fabriker och raffinerar sitt eget läder för att säkerhet ställa att alla led i produktionskedjan är rättvisa och säkra. Ecco skor tillverkas till 95% i Eccos  egna fabriker och de arbetar socialt då de anställdas hälsa är en hög prioritet för Ecco.