Studsmatta är något många barn gärna roar sig med. Men visste du det att det även är ett ypperligt redskap för att träna med? Men vad ska man tänka på när man köper en studsmatta då?

Det är inte alltid så enkelt att köpa en studsmatta då det finns mängder av olika modeller som alla kommer i olika storlekar, priser och kvalitet. Många gånger lockar de med stämplar som säger bäst i test eller extremt låga priser. Men det är inte alltid dessa som är de bästa!

En annan sak du måste tänka på är vart du ska placera den. Om du ska ha den inne, så måste storleken vara rätt. Det gäller att du inte har för lågt i tak heller, för då kan du skada huvudet! Utomhus är bra för då kan du ha i stort sett vilken storlek som helst. Nackdelen är ju vädret.

Ytterligare funderingar är, hur ska den användas? En studsmatta kan användas som ett komplement till ett multigym. Dessa är något mindre och har en matta som är hårdare spänd för att ge bra motstånd.

Är det tänkt att även barnen ska kunna använda studsmattan? Då är det bättre köpa en särskilt till dem. Med mjukare spänd matta och gärna säkerhetsnät.

Om du hittar en studsmatta som fyller de krav du har, läs på om olika märken. Jämför sedan priserna på de olika märkena. Du kan hitta bra tester på nätet som ger dig vägledning. Att köpa studsmatta på nätet eller i affären är vad som passar dig bäst. Båda fungerar lika bra. Genom att köpa på nätet får du den ofta levererad hem. Köper du i butik måste du lösa det på egen hand- Att handla på nätet har även ytterligare fördelar då du kan få den till billigaste priset.