Quantum of the Seas är en av världens största kryssningsfartyg. Med sina 345 meter och 16 våningar finns det plats för en mängd olika aktiveter för kryssningsresenärerna. Utöver restauranger, caféer, barer och shopping (som även finns på mindre kryssningsfartyg) finns här aktiviteter utöver det vanliga.

När fartyget byggdes var tanken att erbjuda något nytt och detta har de även lyckats gällande vad resenärerna kan göra. De blev exempelvis det första kryssningsfartyget som kunde erbjuda sina gäster att köra radiobilar.

Ett exempel på häftiga aktiviteter är flygskärmssimulatorn som verkligen får adrenalinet att öka i kroppen. Den är belägen på akterdäck och den som inte vågar sig på denna aktivitet kan testa på att surfa – i poolen. Tycker man om höjder men inte riktigt vågar testa simulatorn kan höjden fås i glaskupolen som kallas för NorthStar. Sammanlagt kan 13 personer åka med denna kupol varje tur som sedan tar upp gästerna hela 92 meter över marken/havet.

På kvällarna bjuds det på mäktiga kvällsshower som enligt Aftonbladet nästannådde upp till ”fem plus”. Utbudet av shower är brett och passar alla åldrar. En av de största är teatern ”Mamma Mia” som spelas upp under 2,5 timmar. Vill man istället ha levande musik och dans är det exempelvis Music Hall som ska besökas.

När det kommer till Spa, relax och träning ger däremot Aftonbladet fartyget bara tre plus. Detta då främst på grund av att man får betala extra för en hel del. Behandlingarna är relativt dyra och gymmet är bara gratis så länge man vill träna själv. Är det gruppträningar man vill gå på så kostar det extra.

Men det här är inte heller ett fartyg som känt för sina låga priser. Det är känt för lyx och mängder av saker att välja på för de som reser med fartyget. På den punkten lyckas de extremt bra.