Solen skiner. Du ligger utsträckt på stranden med en bra bok i handen och smuttar på en kall öl. Barnaskratt hörs i bakgrunden, det är väl ungarna som spelar boll där vid vattenkanten. Vinden blåser och du känner hur stressen du samlat på dig under arbetsåret sakta, sakta börjar försvinna. Mobilen ringer brevid dig, och du önskar att du lämnat den uppe på hotellrummet. Du är på semester nu och vill inte bli störd. Men det eviga ringandet fortsätter fastän du tryckt av den flera gånger – och du svarar i ren frustrering. Det är hemifrån – det har varit inbrott i din lägenhet.

Rädda dig genom att tänka som tjuven

För att undvika scenariot som beskrivs ovan, vill du säkert inbrottssäkra ditt hem så gott det går. Och det bästa sättet som finns att göra detta är att gå ett steg före tjuven och tänka som hen – hur skulle du göra om du ville komma åt något som låg gömt i någon annans lägenhet? Gå runt huset och lägg märke till alla potentiella kryphål – som balkonger eller altandörrar som brukar lämnas olåsta, fönster som är lätta att montera ned eller låsa upp utifrån eller som är nära till marken. Tänk också på var du skulle kunna gömma dig eller ”jobba” ostört från grannarna – höga murar, dålig belysning, buskar och träd som skymmer synen. Hittar du sådana fel – gör något åt situationen! Låt inte tjuven få övertaget.

Låt den rätte komma in

Det heter ju inbrott tänker du då. Tjuven bryter sig in genom dörren! Det är sant – det händer också ibland, och då gäller det att skaffa en inbrottssäker dörr, en sån där som helt enkelt inte går att öppna utan nyckel. Säkerhetsdörrar är byggda för att stå emot inbrottsförsök och endast låta rätt personer komma in – du och din familj. Dörren ska fungera som:

  • Inbrottsskydd
  • Brandskydd
  • Ljuddämpare

Tanken är att du ska få ha dina saker i fred och kunna ta det lugnt på semestern. Låt säkerhetsdörren vara din egen privatpolis som vaktar över situationen. Njut av boken, ölen och stranden utan att oroa dig över dina ägodelar där hemma!