Du har precis köpt nya skor. Du älskar dem, de passar perfekt, du önskar att de aldrig skulle bli förstörda… men du blir lite orolig och besviken när du ser över din befintliga samling. De var ju så fina när du köpte dem för inte så länge sen, men nu ser de redan gamla och slitna ut och borde helst bytas ut. Hur gick det till, egentligen?

Därför blir skor förstörda

Det finns olika anledningar till att skor blir förstörda eller inte längre ser så fina ut som när du köpte dem. Den största orsaken är material av dålig kvalitet – skorna ser snygga ut och du tycker inte att det gör så mycket att det inte är märkesskor när du kan spara en massa på dem – men dåligt material blir förstört mycket fortare och i längden blir det dyrare att hålla på att köpa skor stup i kvarten. Andra orsaker till att dina skor inte ser så fina ut längre kan vara dålig förvaring, dålig omhändertagning eller helt enkelt att du använder dem vid fel tillfälle.

Följ dessa tips för en ökad livslängd för dina skor

Köp ordentliga skor. Det är en investering som lönar sig i längden. Vill du spara pengar – pröva att köpa skorna på online butiker. Vill du få bra skor för pengarna kan du söka reor eller besöka webbsidor som rabattkodfootway.se. Läs på vad som gäller för skons material – mockaskor bör borstas av för att rena och lyfta fibrerna när de blir smutsiga, och läder mår bra av impregnering.

Använd rätt sorts skor till rätt tillfälle – är det skållhett ute, låt dina mockaskor vara kvar hemma. Är det regningt och lerigt – ta gummistövlar. Låt aldrig dina skor stå i direkt solljus – detta torkar ut och sliter dem mycket fortare.
Förvara skorna ordentligt: Stoppa in vinflaskor eller pool noodles i högskaftade stövlar så slipper du alla fula rynkor och veck i lädret som annars är ohjälpliga. Fyll i andra skor med hopknycklat papper – det hjälper att hålla passformen samt drar åt sig fukt och lukter. (Använd dock inte tidningspapper – bläcket kan färga av sig.)

Skaffa fler par skor och rotera mellan dem. Detta ger skorna en chans att vila och de blir inte slitna lika fort. Om du följer dessa tips kommer dina favoritskor att hålla i flera år,och du kan stolt blicka över din fina garderob och skosamling i vetskapen att du ser snygg och moderiktig ut i varje par.