Att åka iväg på en avkopplande weekend tillsammans med sin partner är en perfekt vitamininjektion för relationen när man känner att romantiken går lite på sparlåga och att vardagsbestyren äter upp större delen av er gemensamma tid. Att planera, längta och ha något speciellt att se fram emot tillsammans gör att vardagen genast känns lättare att handskas med.  Sverige har många vackra hotell och gårdar i natursköna omgivningar över hela landet som lämpar sig perfekt för en romantisk weekend på tu man hand.

Hestraviken

I Smålands skogar vid Isaberg ligger det gemytliga familjehotellet Hestraviken med storslagen utsikt över Algustorpasjön och med Nissan rinnande precis genom tomten. Hit reser många par för en avkopplande helg i en idyllisk miljö med romantiska förtecken. Man kan inte annat än ryckas med och hänföras av den vackra naturen som omger en.

Här bor man antingen i de charmiga fristående timmerstugorna eller i de vackra trävillorna från förra sekelskiftet. Alla rum har en egen möblerad terrass eller balkong och några rum har Nissan flytande på armlängds avstånd. Rummen har en gemytlig och inbjudande känsla med alla faciliteter man kan önska sig.  Det finns även lyxiga sviter och juniorsviter för den som vill slå på stort och unna sig något alldeles extra.

Weekendpaket

Hestraviken har flera olika weekendpaket att välja mellan. Romantikpaketet är perfekt för er som bara vill koppla av och få tid att umgås och rå om varandra. I paketet ingår två nätter i dubbelrum eller svit. När ni kommer fram välkomnas ni med champagne och en vacker blomsterbukett på rummet. Ni har naturligtvis gott om tid att utforska omgivningarna, ta ett dopp i utomhuspoolen om årstiden tillåter och göra er hemmastadda på alla sätt och vis.

 

När ni blir hungriga förflyttar ni er till Hestravikens högklassiga restaurang. Detta är Hestravikens hjärta med små gemytliga matsalar och sällskapsrum samt en trivsam veranda. Här serveras ni en fördrink innan ni får avnjuta en 3-rätters festsupé, tillagad av Hestravikens skickliga kockar. Ambitionsnivån i köket är mycket hög vilket tydligt avspeglas på maten som serveras. Restaurangen har premierats av White Guide.

 
Efter en god natts sömn serveras en härlig frukostbuffé som består av närproducerade-, ekologiska- och kravmärkta livsmedel. Frukosten är certifierad av KRAV vilket innebär att allt som serveras är kravmärkt i alla segment av frukostbuffén. Hestraviken är även Svanen certifierad vilket innebär att man har ett väl utvecklat miljötänk som man kunnat omsätta i praktiken, något som kräver en rejäl insats av såväl ledning som personal.
I en romantisk weekend vid Hestraviken ingår även en timmes privat tillträde till den fräscha relaxavdelningen med bad och bastu. Här finns en spa-pool med 38-gradigt vatten med massagestrålar som ger en välgörande och avslappnande massage för kroppens alla muskler.

Efter en mysig och avkopplande weekend är det dags att resa hemåt igen. Försök att ta med er känslan från er weekend och låt den stanna kvar och komma fram så ofta som möjligt även när ni är tillbaka i vardagsbestyren igen. Det behövs inte så mycket för att sätta guldkant på tillvaron och hitta tillbaka till romantiken, det gäller bara att ta sig tid att göra det.