Alla barn älskar väl barnkalas och vad passar då bättre än en häftig tårta till barnkalaset? Om du inte är så bra på att baka så fungerar det alldeles utmärkt att köpa en färdig tårtbotten att använda dig av. För att göra en häftig tårta krävs det inte så mycket. Du kommer långt med din fantasi och ett par saker att dekorera med.

Du behöver inte göra allt på en och samma gång när det gäller tårta till barnkalas, mycket går att förbereda flera dagar innan. Baka (eller köp) en tårtbotten. Du hittar recept till en enkel tårtbotten genom att googla efter det. Detta kan du göra ett par månader innan om du vill och sedan placera den i frysen.

När kalaset börjar närma sig, ta fram tårtbotten från frysen. Är det en egenbakad variant så dela den med en vass kniv innan den har tinat helt, så smular den inte lika mycket. Lägg på fyllning på de olika delarna, plasta in med folie och sätt in den i kylskåpet. Låt den stå tills dagen efter, så blir den saftig och god.

Dagen efter, så tar du fram din tårta med fyllning och ser till att spackla den. Du kan använda smörbaserad kräm eller grädde. Du kan dekorera direkt på grädden eller så använder du sugarpaste eller marsipan som ett lock. Dessa båda ska kavlas så att de blir större än tårtan innan du täcker den. Jobba noga neråt, så du undviker veck och luftbubblor.

Om du vill lära dig mer om hur du gör med marsipanlock eller sugarpastelock så hittar du flera bra recept på nätet.

När du har täckt din tårta med kavlad marsipan eller med sugarpaste så är det dags att dekorera tårtan. Du kan köpa färdiga oblater och lägga direkt på om du känner dig osäker på hur du ska dekorera.

Det finns även häftiga dekorationer att köpa för tårta till barnkalas. Du kan även göra egna figurer i marsipan och använda dig av. Efter att du dekorerat tårtan så kan du ställa in den i kylskåpet igen, utan lock, för att slippa att marsipanen eller sugarpasten så att säga svettas. Sedan är det bara att ta fram den till barnkalaset samma dag eller dagen efter.