Tiden för den stora dagen närmar sig med stormsteg och många par har upplevt att tiden snabbt rusat förbi. Andra har i god tid börjat med sin bröllopsplanering för att allting skall flyta så smidigt och friktionsfritt som möjligt. När man tar sina första steg inom bröllopsplanering är det ofta okänd mark som man tidigare aldrig varit i närheten av. För vissa par kan det dock vara ett välkänt territorium. Oavsett situation finns det åtskilligt att tänka igenom. Såväl inbjudningslista som val av lokal, underhållning, trycksaker, klädsel och övernattningar behöver hanteras.

Några punkter

Att planera inför bröllopet kan göras i steg för att minimera sidospår. När man tagit sig förbi ett initialt steg kan man gå vidare till nästa. Vissa av dessa moment kan man med fördel göra innan man går ut med inbjudningarna. Det gör att man har mindre stress att genomleva innan det är dags för den stora tillställningen. Nedan finns tips för hur man kan dela upp sin bröllopsdag på ett enkelt sätt. Naturligtvis är detta bara en grov skiss. De flesta kommer att ha en rad ytterligare göromål de behöver ta hand om medan andra upplever obefintlig stress.

Datum

Även om det kan kännas bra att utgå ifrån ett specifikt datum, kan man vinna på att avvakta med just denna del. I och med att man inte har någon annan variabel att väga in i sin bröllopsplanering kan man vänta med detta tills man har någonting att utgå ifrån. Gästlistan kan många gånger vara bättre att gå igenom tidigt. Denna är inte föränderlig i samma utsträckning som ett datum.

Bröllopsfest

När man skall bjuda in till fest efter vigseln är det viktigt att tänka igenom var man skall befinna sig. Kanske är det vissa lokaler som bara är tillgängliga under några få datum? Är det möjligt och platsen är en fullträff, kan man utgå ifrån detta när man sätter datum för bröllopsdagen.

Sova över

Nu för tiden är det inte ovanligt att man åker långväga för att närvara på ett bröllop. Det innebär att man kan behöva övernattning på ett smidigt sätt. Gärna nära bröllopsfesten. Finns det hotell i närheten kan man komma överens om bra paketpriser. I annat fall kan man behöva söka efter alternativ.

Naturligtvis finns det mer att säga om bröllopsplanering men har man grunden klar, finns möjligheten att klara sig utan stress.