Att bjuda in till opretentiös fest är kanske det roligaste som finns! Borta är alla etikettsregler om hur man skall sitta, stå och vem som skall hålla tal till värdinnan. Istället kan man helt ägna sig åt att umgås och mingla med alla gäster som finns på plats i lokalen. Även om detta kan kännas som en enkel fest att arrangera, är det en del faktorer man bör väga in för att nå det resultat man är ute efter. Dels är den en fråga om att ställa iordning bort och stolar men det skall även komponeras mingelmat som funkar bra utifrån de förutsättningar som kommer att finnas. Mingelmat är en kategori i sig och inte någonting som har en tydlig definition annat än att den skall vara rätt för den fest som råder.

Enklast för den som anordnar festen är att anlita företag inom mingelmat i Stockholm eller andra städer. Rätterna som avtalats levereras direkt till kalaset i rätt tid. Det minimerar arbetet väsentligt för festfixaren. Dessutom kan man få hjälp med allt ifrån glas till porslin samt naturligtvis även drycker som tänkts ut.

Stå eller gå

Mingelmat som är till för att ätas medan man går omkring behöver vara i format av munsbit eller kanske något större. Ingenting som kräver kniv och gaffel med andra ord. Har man tänkt sig att ha ståbord kan man ta ut svängarna lite mer och variera mingelmaten avsevärt. För att hitta rätt upplägg kan man rådfråga de som jobbar inom matlagning. De har ofta en rad olika koncept som passar bra vid dessa tillställningar.

Innan man provat hur väl en meny står sig, är det svårt att gissa sig till vad som går hem och inte. Till viss del handlar det om vad gästerna uppskattar, men det är oftare en fråga om vad som är enkelt att förtära. Tänk alltid på att man förmodligen också kommer att bära sin dryck vilket gör att maten behöver vara enkel. Alternativt kan man ha en rad olika bufféstationer som man minglar i närheten av. På så vis behöver man inte ta med sig en talrik när man vandrar från en del av festen till en annan. Oavsett vad för mat man bjuder på bör man alltid räkna in att kaffe önskas efter maten. Detta gäller nästan oavsett när på dygnet maten serveras.