När det är dags att köpa skor som är anpassade till att träna i, så är det en del att tänka på. I detta inlägg fokuserar vi på skor för löpning. När du ska välja skor så beror det på vad du har för slags fot och vad du har för löparstil. För att få reda på vad du har för typ av fot så kan du använda dig av en scanner, som visar dig hur du belastar när du springer.

När det sedan är dags att köpa dina skor så är det allra bäst att gå till en butik som kan mycket om löparskor. Personalen kan därmed underlätta för dig i ditt val. En bra löparsko är designad för att slitage på foten och andra löparskador ska undvikas. Därför är det viktigt att du tar reda på vilken typ av löpsteg du har. De anställda i butikerna kan hjälpa dig med detta om du är osäker. De kollar vilken sko du ska ha utifrån fotens uppbyggnad, träningserfarenhet, målsättning och användningsområde.

Om du vill ha billigare alternativ, se till att ändå testa skor i butiker och beställ sedan på nätet.

I affären, testa skorna och spring på löpbandet. Sportbutiker brukar ofta ha detta framme. Be någon filma dig. Det är först då du ser om skorna stödjer på ett bra sätt.

Köp inte samma modell som förra gången, utan våga testa nya modeller. Nya modeller kommer varje år, som dessutom förbättras. Den gamla varianten kanske därmed inte passar dig längre.

Tänk mindre på estetiken och mer på funktion. Många kvinnor väljer en sko, för att den är snygg. Det är bättre att utgå från hur den känns på foten.

Löparskor ska vara cirka en storlek för stor. Många gör misstaget att köpa för små skor och därmed få onda fötter.