Det är inte ovanligt idag att en städfirma koncentrerar sig på en gren av detta stora område. Att städa är ett uttryck som kan inkludera flera olika situationer. Dels har man kontorsstädning Stockholm, flyttstädning eller trapphusstädning. I den här texten kommer vi berätta mer om kontorsstädning i Stockholm!

Alla har samma mål

Städbolaget kan ta på sig de flesta uppdrag inom kontorsstädning, de har personal som kan lite av varje. Ofta är just erfarenhet en av de viktigaste ingredienserna i ett rent och snyggt hem eller arbetsplats. Kontorsstädning Stockholm är något som är viktigt, folk ska sitta och jobba där varje dag och har behov av att det hålls efter. När man skriver ett kontrakt så är det bra att nämna alla de olika delar man vill ska vara inkluderade. Genom att se till att allt är i skriftlig form så kan man också undvika missförstånd. Alla har samma mål: att kontoret ska vara rent och trivsamt.

Hur går kontorsstädningen till?

Det vanligaste som är inkluderat i kontorsstädning Stockholm är golv, arbetsytor och toaletter. Vanligtvis så dammsuger och tvättar man golven ett par gånger i veckan, det är bara vissa knutpunkter som städas varje dag. Dessa kan inkludera receptionen eller vissa mötesrum. För att städbolaget ska kunna komma åt och göra rent på ett bättre sätt brukar man uppmana de anställda att plocka undan sina saker. Ibland kan det göras med ett roterande schema, till exempel så får alla kontor på vänstra sidan av korridoren en genomkörare på tisdagar, och de till höger på onsdagar. Eller så har man helgstädning, det kan vara lättare att plocka bort allt innan man går hem på fredagen. Naturligtvis är detta inte alltid möjligt, men med en god kommunikation mellan städbolaget och kontorspersonalen så brukar det fungera bättre.

I vissa fall kan även Städbolaget ta hand om ytterligare uppgifter när de har en kontorsstädning Stockholm. Det kan vara skönt att slippa tänka på alla växter som ofta finns på kontoren idag. Man har funnit att gröna växter ger en bättre och renare arbetsmiljö, det påverkar de anställda på ett bra sätt både känslomässigt och rent hälsomässigt. Ju större desto bättre, de renar luften och ger syre till rummet. Skötseln av dessa kan med fördel göras av samma firma som tar hand om städningen, det hör liksom till när man tänker på miljön och vård av denna!